/10 niesamowitych korzyści Chlorofilu

10 niesamowitych korzyści Chlorofilu

chlorofil

Źródło: Flickr.com

Chlorofil

Każdy z nas miał okazję słyszeć informacje odnośnie odżywczych warzyw, zwłaszcza zielonych warzyw liściastych. Pod wieloma względami są one doskonałą żywnością i wiele ich właściwości zdrowotnych jest zależne od zawartości chlorofilu, które zawierają.

Chlorofil jest zielonym barwnikiem, który odgrywa kluczową rolę w procesie fotosyntezy roślin. Wiele badań wykazało, że chlorofil przyczynia się do poprawy zdrowia.

 

Poznaj 10 niesamowitych korzyści chlorofilu

1. Pomaga kontrolować głód i pragnienie.

Badania z 2013 roku wykazały, że związki zawierające chlorofil mogą pomóc stłumić głód. Dwadzieścia kobiet z umiarkowaną nadwagą otrzymało 3 posiłki testowe w odstępie tygodnia – dwa posiłki z chlorofilu, jeden bez. Zgłosiły zmniejszony głód po posiłkach zawierających chlorofil. Badania wykazały stabilne ciśnienie krwi i poziom cukru we krwi. Wyniki te sugerują, że chlorofil powinien być uważany za skuteczny środek do zarządzania głodem i promowania utraty wagi.

 

2. Kontrola zapachu ciała

Chlorofil jest dobry dla organizmu od wewnątrz, dosłownie. Jest nazywany często antyperspirantem dla ciała. Bierze udział w kontroli zapachu ciała i zapachów kałowych. Podczas testów w domu opieki- u 62 pacjentów w jednym badaniu odnotowano poprawę zapachów pochodzących od badanych. Oprócz zmniejszenia nieprzyjemnego zapachu ciała po użyciu chlorofilu- odnotowano także zmniejszone zaparcia i gazy.

 

3. Właściwości leczące rany

Wykorzystanie chlorofilu do wspierania procesu gojenia po raz pierwszy odnotowano prawie 100 lat temu. Jeden raport opublikowany przez Butler University (w 1950) omówił jego wykorzystanie dla poprawy leczenia urazów. Badania wykazały, że używanie chlorofilu jako spray, znacząco wpływa na szybkość gojenia się ran. Badania jednoznacznie potwierdzają skuteczność chlorofilu w tej dziedzinie.

 

4. Wspiera oczyszczanie organizmu

Zanieczyszczenia środowiskowe, takie jak metale toksyczne mogą szybko zniszczyć zdrowie. Chlorofil wiąże się z toksycznymi metalami i utrudnia ich wchłanianie. Zostało przeprowadzone badanie krzyżowe z 4 ochotnikami. Testowano zdolność chlorofilu do usuwania spożycia aflatoksyny ( substancje rakotwórcze ). Każdy wolontariusz otrzymał trzy porcje aflatoksyny, a następnie wraz z posiłkiem, dwie porcje chlorofilu. Wyniki wykazały, szybką eliminację w 95% szkodliwej substancji, która została usunięta z organizmu w ciągu 24 godzin.

 

5. Chroni DNA- niweluje szkodliwe działanie smażonych potraw.

Smażone potrawy są nie tylko szkodliwe dla talii, zawierają także substancje chemiczne, uszkodzają tkanki jelita grubego i DNA komórek jelita grubego. W jednym z badań, uczestnicy, którzy jedli smażone potrawy w połączeniu z żywnością ochronną, w tym chlorofilem, zaobserwowano u nich mniej uszkodzeń DNA komórek jelita grubego. Najlepszym pomysłem jest całkowicie po prostu ich unikać.

 

6. Super, silny przeciwutleniacz

Chlorofil posiada olbrzymie właściwości odżywcze i silne zdolności antyoksydacyjne. Jest nazywany „super jedzeniem”. Chroni komórki przed uszkodzeniem oksydacyjnym, eliminując wolne rodniki. Badania in vitro stwierdziły, że używanie chlorofilu jako suplementu, jest w stanie zmniejszyć ilość wolnych rodników jednocześnie zmniejszając uszkodzenia komórek.

 

7. Obiecujący potencjał w leczeniu raka

Mimo, że badania nie wykazały jeszcze, że chlorofil leczy raka, to naukowcy są podekscytowani jego potencjałem jako terapią alternatywną. Jedno z badań wykazało, że ludzie, którzy stosowali dietę ubogą w chlorofil, mieli wyższe ryzyko zachorowania na raka jelita grubego. W innym badaniu zauważono, że skuteczność chlorofilu w pobudzaniu aktywności enzymów wątrobowych i jego działanie detoksykujące- może chronić przed innymi czynnikami rakotwórczymi.

 

8. Skuteczny przeciwko Candida albicans

Zakażenia Candida jest dużym problem dla wielu osób, a może prowadzić do zmęczenia, depresji i problemów trawiennych. To tylko kilka z wielu dolegliwości jakie powoduje ten drożdżak. Badania wykazały, że pojedyncze dawki chlorofilu, potrafią zatrzymać wzrost grzybów Candida albicans.

 

9. Łagodzi zaczerwienienie i obrzęk

Tradycyjna medycyna od dawna stosuje zielone liście na infekcje. Z nowoczesnych rozwiązań, które mają ograniczoną skuteczność i długą listę skutków ubocznych, leki naturalne są nowoczesnym rozwiązaniem. Badania na zwierzętach wykazały, że zielone liście pomagają zmniejszyć obrzęk i zaczerwienienie.

 

10. Skuteczny w Anemii

Zmodyfikowana postać chlorofilu – chlorofilina, może być bardzo skutecznym środkiem w niedokrwistości. Przez wymianę żelaza magnezu w środku cząsteczki, zapewnia biologicznie postać żelaza, które organizm może wykorzystać. Podczas gdy naukowcy mogą szukać sposobów rozwijania leków patentowych, nikt nie musi czekać na to, aby już dziś zacząć suplementować się chlorofilem, w celu uzyskania licznych korzyści zdrowotnych.

 

Chlorofil: Doskonały suplement pokarmowy

Chlorofil posiada niesamowity szereg korzyści i jest łatwo dostępny dla każdego. Pokarmy bogate w chlorofil są również zdrowe w sobie i zawierają niezbędne witaminy i składniki odżywcze potrzebne dla układu sercowo-naczyniowego, mięśni i układu nerwowego. Zaleca się spożywać pokarmy bogate w chlorofil lub zażyć suplement diety dla najlepszego efektu.

Źródło: http://www.globalhealingcenter.com/

 

chorofil

Bez względu na to, czy wybierzesz chlorofil płynny Phytolife, czy też chlorofil w wygodnej matrycy żelowej Essential Greens – zrobisz krok milowy w kierunku przejęcia kontroli nad własnym zdrowiem.

 

chlorofil

Kup Teraz


Chlorofil Phytolife, pozyskiwany jest wyłącznie z najwyższej jakości części roślin – młodego jęczmienia i lucerny siewnej, z uwagi na to, że są to najbardziej wartościowe źródła chlorofilu. Dodatkowym składnikiem jest olejek z mięty pieprzowej, który poprawia trawienie i na dłużej pozostawia w jamie ustnej przyjemny smak mięty.

  • Osoby, które stosowały wcześniej inne chlorofile i miały okazję spróbować Phytolife, twierdzą, że jest to najbardziej skuteczny i smaczny chlorofil na rynku, o wyjątkowo orzeźwiającym smaku mięty.

 

Etykieta Phytolife

Jeśli jesteś zainteresowany możliwością zakupu Phytolife

lub masz jakieś pytania, skontaktuj się z nami

Kliknij tu

 

Przeczytaj również

Chlorofil potrzebny od zaraz !