/Centrum Hughes dokonuje przełomowych odkryć związanych z ProArgi 9+

Centrum Hughes dokonuje przełomowych odkryć związanych z ProArgi 9+

 

Grupa naukowców, którzy pracują w Centrum Badań i Innowacji Hughes dokonali szeregu znaczących odkryć związanych z recepturą ProArgi9+ i wykazali, że produkt ten może przynieść rezultaty zdrowotne jakich nie jest w stanie uzyskać sam aminokwas l-arginina.

W związku z tym firma matka Synergy –  Nature’s Sunshine Product,  złożyła w Stanach Zjednoczonych tymczasowy wniosek patentowy. Wszystko po to, by mieć pewność, że Synergy zachowa wyłączne prawa do tej unikalnej receptury produktu.

Pomimo tego, że informacje dotyczące wniosku patentowego nie zostały jeszcze opublikowane, Doktor Matthew Tripp, ( Dyrektor ds. Naukowych Nature’s Sunshine ), udostępnił nam wiedzę na temat tych odkryć.

„Liczne badania dowiodły korzyści, jakie l-arginina przynosi dla układu krwionośnego,” wyjaśnia dr Tripp. „Jednakże, nasze wstępne analizy in vitro i na próbach ludzkich wykazały, że wyjątkowa kombinacja składników naszej receptury ProArgi-9+ na wiele sposobów zwiększa skuteczność działania L-argininy w organiźmie.”

 

Badanie nr. 1

Organizm przekształca aminokwas l-argininę w tlenek azotu umożliwiający właściwe funkcjonowanie krwioobiegu i układu sercowo-naczyniowego. Choć sama l-arginina może zwiększyć poziom zastępczego wskaźnika tlenku azotu w ślinie, jest to proces zachodzący stopniowo. Badając ProArgi-9+, Nature’s Sunshine wykryła, że receptura ta podnosi poziom tlenku azotu w organizmie w sposób znaczący i szybki.

Odkrycie poczynione w tym badaniu ma doniosłe znaczenie, ponieważ inne analizy wykazują, iż starzenie się i niewłaściwa dieta mogą wpłynąć na systemy metaboliczne odpowiedzialne za produkcję tlenku azotu sprawiając, że będą one działać mniej efektywnie. Zdrowy poziom tlenku azotu jest ważny dla odpowiedniej wazodylatacji, a także ciśnienia krwi i działania mięśni, serca oraz centralnego układu nerwowego *.

Badanie nr. 2

Poprzednie badania wykazały, że l-arginina nie wywołuje istotnego wpływu na mieloperoksydazę, enzym powstrzymujący produkcję tlenku azotu. Ponadto, l-arginina nie wpływa znacząco na powstrzymanie utleniania cholesterolu LDL. Wstępne badania Centrum Hughes doprowadziły do odkrycia, że wyjątkowa kombinacja składników zawarta w ProArgi-9+ firmy Synergy w znaczącym stopniu powstrzymuje mieloperoksydazę i pomaga ograniczyć utlenianie cholesterolu LDL.

„Te przełomowe badania są dokładnie tym, na co mieliśmy nadzieję, kiedy Centrum Hughes otworzyło swe drzwi w lutym 2015 r.,” powiedział Dan Norman, Prezes Synergy WorldWide. „Dzięki doktorowi Matthew Trippowi i jego zespołowi wybitnych naukowców możemy w oparciu o konkretne dowody głosić, że ProArgi-9+ może zmienić życie niezliczonej ilości ludzi na całym świecie. Jest to niezwykła wiadomość i jesteśmy gotowi dzielić się nią z ludźmi na całym świecie z nadzieją, że pomożemy jak największej ilości z nich pomóc osiągnąć optymalne zdrowie.”

Dziś wyniki tych badań wskazują, że wyjątkowe właściwości ProArgi-9+ pozytywnie wpływają na zdrowie układu sercowo-naczyniowego wspomagając produkcję tlenku azotu i powstrzymując mieloperoksydazę. Odkrycia te jeszcze mocniej dowodzą, że warto stosować ProArgi-9+ by cieszyć się optymalnie zdrowym sercem.

Centrum Hughes ujawnia moc tkwiącą w produktach Synergy. Synergy WorldWide ma niesamowite szczęście, posiadając tak wybitną i doświadczoną kadrę naukową, która stoi za produktami firmy, przeprowadzając przełomowe badania, które umacniają Synergy w naszej misji, aby zostawić na całym świecie trwałe dziedzictwo zdrowia.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25883934