/Chlorofil roślinny w płynie – Phytolife

Chlorofil roślinny w płynie – Phytolife

chlorofil w płynie
Chlorofil w płynie

 

Oczyszczanie organizmu z toksyn – Odkwaszanie organizmu

chlorofil do picia

Środowisko w którym żyjemy jest coraz bardziej zanieczyszczone. Wiele substancji chemicznych zagraża naszemu organizmowi każdego dnia. Związki te, mogą być bardzo niebezpieczne – wywołują raka, uszkadzają system odpornościowy, wpływają negatywnie na gospodarkę hormonalną. „Chemia” towarzyszy nam każdego dnia. Sztuczne substancje znaleźć można np. w produktach spożywczych, lekarstwach, zanieczyszczonym powietrzu. Wedle współczesnych badań, obecnie aż 18-30% wszystkich chorób występujących w miejscach naszej pracy spowodowana jest przez substancje chemiczne!

Udowodniono także, że substancje te coraz częściej odpowiadają za coraz częstsze alergie oraz nowotwory złośliwe. Nasze zdrowie leży w naszych rękach i musimy sami o nie zadbać znajdując właściwe rozwiązanie. Najważniejsze jest, aby ograniczyć szkodliwy wpływ substancji chemicznych na nasz organizm. 

Chlorofil roślinny w płynie Phytolife, oferuje nam naturalną ochronę przed niekorzystnym działaniem tych związków, skutecznie oczyszczając organizm z toksyn i wspomagając odkwaszanie.

 

Chlorofil do picia potrzebny od zaraz

Podstawowym składnikiem Phytolife jest chlorofil – zielony barwnik występujący w większości roślin. Jest to jedyna materia w przyrodzie magazynująca światło słoneczne. Średnio co 10 sekund w organiźmie umierają miliony komórek, zastępowane nowymi pobierającymi pokarm z dostarczonych produktów. Ubogi w światło pokarm, powołuje do życia komórki nieposiadające dostatecznego poziomu witalności, co w rezultacie przyśpiesza proces starzenia.

Zbyt duże ilości spożywanego mięsa, nabiału, cukrów, słodyczy, kawy, coli i innych niezdrowych produktów, bardzo zakwasza nasz organizm, dając możliwość rozwinięcia się wielu chorobom.

 

Zakwaszenie organizmu
Równowaga kwasowo – zasadowa

 

Jeśli chcemy zachować równowagę kwasowo-zasadową organizmu na poziomie około 7,35 musimy spożywać artykuły żywnościowe, które są bogate w substancje zasadowe. Do takich produktów zaliczają się warzywa, owoce, pędy i kiełki, owoce w łupinach, niegazowana woda mineralna, ziołowe herbaty. Niestety szybkie tempo życia i skażona żywność często nie pozwalają nam na utrzymanie zdrowej diety. By zadbać o nasze zdrowie niezbędna jest suplementacja chlorofilem, który zrównoważy naszą złą dietę.

Według wielu naukowców, najbardziej korzystnym dla naszego organizmu jest chlorofil roślinny w postaci płynnej. Krwinki czerwone odpowiadają za transport tlenu do komórek, a w zakwaszonym środowisku mają tendencję do zlepiania się, co znacznie utrudnia dotlenienie organizmu. Możemy się wtedy szybciej męczyć, mieć zawroty i bóle głowy, a w skrajnych przypadkach może dochodzić nawet do zaburzeń widzenia i omdleń. 

 

Dzięki badaniu żywej kropli krwi pod mikroskopem, na poniższych nagraniach możemy zaobserwować obraz krwi zdrowej i zakwaszonej.

Zakwaszony organizm

Zdrowa krew

 
 

Trzy podstawowe funkcje chlorofilu do picia:

 

Funkcja oczyszczająca

  • oczyszcza przewód pokarmowy
  • wspomaga oczyszczanie krwi z toksyn
  • eliminuje bakterie, dezynfekuje i odtruwa

Pokarmy, które spożywamy ulegają w naszym organiźmie cyklowi przemian w ciągu jednego dnia. Po tym okresie, nasze ciało musi się pozbyć szkodliwych produktów przemiany materii. W przeciwnym razie będą się one gromadzić w jelicie grubym, stając się toksyczne i niebezpieczne dla naszego zdrowia. Chlorofil do picia Phytolife usprawnia działanie całego przewodu pokarmowego i motorykę jelit, co sprzyja wydaleniu toksycznych odchodów z naszego ciała.

 

Przywracanie równowagi:

  • utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową organizmu
  • usprawnia jego funkcjonowanie

 

Funkcja odżywcza

  • wspomaga regenerację czerwonych krwinek
  • pobudza proces utleniania i stymuluje regenerację komórek ciała
  • upiększa i odmładza skórę
  • pomaga zachować dłuższą młodość
  • skutecznie kontroluje problemy skórne poprzez eliminację wolnych rodników
  • skóra staje się gładsza, cera czystsza, a włosy i paznokcie stają się mocniejsze

Zakwaszony organizm to chory organizm

Wybitny amerykański ekspert od żywienia, Prof. Ragnar Berg twierdzi, że dla utrzymania zdrowia, nasza codzienna dieta powinna składać się w 20% z produktów kwaśnych, a w 80% z pokarmów o odczynie zasadowym. W zdrowym organiźmie poziom pH powinien mieścić się w przedziale 7.3-7.4, co odpowiada odczynowi zasadowemu. Diety oparte na żywności kwaśnej przyczyniają się w dłuższej perspektywie do podniesienia kwasowości organizmu czyli zakwaszenia, wywołując różnorakie zaburzenia, stany zapalne, w tym choroby serca, zapalenia stawów, wysokie ciśnienie tętnicze, udary, cukrzycę, wysoki poziom cholesterolu itd.

W obliczu potencjalnych zagrożeń dla zdrowia, zawartych w żywności i napojach (uwaga na jakość wody pitnej), musimy zagwarantować sobie zdrową dietę, zapewniającą właściwy pobór substancji odżywczych naszemu organizmowi. Phytolife pobudza wewnętrzne oczyszczanie organizmu.

W jaki sposób najlepiej stosować chlorofil Phytolife?

Dodaj 1 nakrętkę lub 1 łyżkę stołową Phytolife do szklanki wody, dobrze wymieszaj i pij co najmniej 1- 3 razy dziennie. Można go spożywać o każdej porze, ponieważ zapewnia niezbędne składniki odżywcze wspomagające zdrowie.

Dwie łyżeczki chlorofilu Phytolife, mają wartość około kilograma ekologicznych warzyw.


Świeży oddech

świeży oddech

Chlorofil Phytolife ze względu na swoje właściwości antybakteryjne, stanowi również doskonałą alternatywę dla wielu płukanek do ust, które są dostępne w sklepach. Można go z powodzeniem stosować jako płukankę do ust. W tym celu zmieszaj 15 ml chlorofilu i dodaj 30 ml przegotowanej, letniej wody. 


Kto powinien pić chlorofil ?

Osoby które chcą odkwasić i oczyścić organizm z toksyn.
-Osoby cierpiące na zgagę, zatwardzenia i zaparcia.
-Palacze i osoby często spożywające alkohol.
-Osoby o nieprzyjemnym zapachu ciała i nieświeżym oddechu.
-Osoby, które rzadko spożywają warzywa.
-Osoby, które chciałyby stracić na wadze.
-Osoby zajęte i zestresowane.
-Osoby łatwo męczące się.
-Osoby z zaburzeniami wątroby.
-Osoby cierpiące na reumatyzm.
-Osoby z niedokrwistością.
-Osoby cierpiące na stany zapalne.


Opinie Światowych Autorytetów Medycznych o chlorofilu do picia:

  • Dr Richard Willstatter i Dr Hans Fisher otrzymali Nagrodę Nobla (odpowiednio: w latach 1915 i 1930) w dziedzinie Medycyny i Chemii za odkrycie struktury cząsteczkowej ludzkiej krwinki czerwonej oraz chlorofilu. Badacze udowodnili, że chlorofil pobudza regenerację i wytwarzanie komórek oraz wspomaga rozbudowę układu odpornościowego.

 

  • Laureaci Nagrody Nobla Dr Richard Willstatter i Dr Hans Fisher odkryli, że jedyną różnicą pomiędzy ludzką krwinką czerwoną, a chlorofilem jest fakt, że w centrum cząsteczki chlorofilu znajduje się atom magnezu, podczas gdy w krwince czerwonej jest to atom żelaza. Dlatego chlorofil może być przydatny w przypadkach anemii i innych stanach związanych z niedoborami krwi.

 

  • Specjalista od żywienia, Prof. Bernard Jensen zauważył, że chlorofil jest skuteczny w obniżaniu stężenia toksyn pochodzących z pestycydów i leków, eliminując je z organizmu. Zwrócił także uwagę, że ludzie zdrowi mają ogólnie wyższą zawartość krwinek niż chorzy. Tymczasem po spożyciu chlorofilu w grupie chorych zawartość krwinek również wzrosła, a stan zdrowia uległ poprawie.

 

  • Naukowiec Offen Kranz wykazał, że chlorofil działa niezwykle korzystnie na chorych, którzy cierpią na wrzody żołądka. Chlorofil uzupełnia działanie leków na wrzody żołądka przepisywanych przez lekarzy, rozwiązuje problemy związane ze skórą, upiększa cerę
  • New England Medical Journal podaje, że chlorofil jest pomocny w leczeniu problemów skórnych oraz zakażeń wewnętrznych.

 

  • W American Journal of Surgery opublikowano odkrycia z Uniwersytetu Temple, dotyczące zastosowania chlorofilu w leczeniu ran chirurgicznych i innych zbliżonych stanów chorobowych.

 

  • Dr Howard Westcott – stażysta szpitalny, w roku 1950 odkrył, że chlorofil łagodzi brzydki zapach z ust i inne zapachy wydzielane przez organizm.

 

Chlorofil do picia Phytolife, pozyskiwany jest wyłącznie z najwyższej jakości części roślin – młodego jęczmienia i lucerny siewnej, z uwagi na to, że są to najbardziej wartościowe źródła chlorofilu. Dodatkowym składnikiem jest olejek z mięty pieprzowej, który poprawia trawienie i pozwala utrzymać przyjemne uczucie świeżości w jamie ustnej i gardle.

Osoby, które stosowały wcześniej inne chlorofile i miały okazję wypróbować Phytolife – twierdzą, że jest to najbardziej skuteczny i smaczny chlorofil na rynku, o wyjątkowo orzeźwiającym smaku mięty.

Stosując codziennie Phytolife, poczynisz milowy krok w kierunku przejęcia kontroli nad własnym zdrowiem.


  • Każda partia Phytolife, badana jest setki razy pod kątem czystości, mocy i bezpieczeństwa działania, aż do poziomu cząstek bilionowych.

Informacja:

produkt Phytolife nie jest lekiem. Phytolife to suplement diety. Tak jak w przypadku każdego innego produktu spożywczego, należy skonsultować się z lekarzem przed użyciem w przypadku ciąży, karmienia piersią, stwierdzenia wszelkiego rodzaju problemów zdrowotnych, lub przyjmowania jakichkolwiek leków czy suplementów odżywiania. Produkt nie powinien zastępować zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia.

 

obejrzyj krótkie nagranie

Jeśli jesteś zainteresowany możliwością zakupu Phytolife

lub masz pytania, skontaktuj się z nami

Kliknij tu

 Przeczytaj także:

 10 niesamowitych korzyści stosowania chlorofilu